Студент університету приєднався до установчих зборів Національного офісу дітей та молоді

Читати далі...

25 жовтня, 2023
153A0378

Владислав Григорович Лісовенко, студент 6 курсу "Публічне управління та адміністрування» Українського державного університету науки і технологій приєднався до установчих зборів Національного офісу дітей та молоді – консультативно-дорадчого органу при Міністерстві соціальної політики України.

Національний офіс дітей та молоді створений з метою надання підтримки Мінсоцполітики у вирішенні питань, пов'язаних з дітьми та молоддю, зокрема:

1. Захист та популяризація інтересів дітей.

2. Розвиток наставництва для дітей та молоді.

3. Збільшення спроможності дітей та молоді.

Основний фокус Офісу - перетворення системи догляду за дітьми та підтримки сімей. Мета - кожній дитині забезпечити родину!

Багато молодих хлопців та дівчат, з якими я тут познайомився, мають різний життєвий досвід, включаючи перебування в інтернатах, дитячих будинках сімейного типу, у прийомних сім'ях та інших сімейних формах виховання.

Деякі історії, які я почув, були дуже вражаючими, і це допомагає мені зрозуміти, чому вони прагнуть бути частиною активної команди, яка на державному рівні буде допомагати тим, хто не має власної родини.

Подія об'єднала понад 40 учасників віком від 16 до 35 років, готових бути голосом дітей та молоді у процесі перетворення системи догляду за дітьми.

Більшість учасників мають досвід перебування в закладах інституційного догляду, дитячих будинках сімейного типу, у прийомних сім'ях, патронатних родинах та інших сімейних формах виховання.

Серед запрошених учасників були міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович, заступник міністерки соціальної політики України Назар Танасишин, керівниця секції захисту дітей ЮНІСЕФ Україна Джин Чой, Представник ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін, Наталія Датченко, радниця-уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук, керівниця Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду за дітьми Ірина Тулякова та інші експерти.

Вірю, що процес трансформації суспільства повинен починатися з тих, хто цього прагне. І люди, які об'єдналися на цьому заході, будуть змінювати ставлення до дітей та Україну без інтернатів.